Alla inlägg under juni 2009

Av Cajsa - 17 juni 2009 21:32

Vi har en sk. Bobbo-bil. Alla i denna stad vet vad jag menar, men för er andra kommer här en liten lektion:

För att din bil ska bli en äkta Bobbo-bil ska du

  • inte städa den
  • inte tvätta den
  • packa allt skit/skräp du har i den
  • När den är full ställer du den på gården och fixar en ny...

En sådan bil har vi! Men nu slog det oss att det inte går att köpa en ny bil, så därför har Björn tvättat den och jag har dammsugit. Nu är det en "vanlig" bil ett par dagar å sedan börjar det om igen:) Slut på lektionen.


Idag har Björn varit till läkaren med Olle pga allergin. Han fick ju en allergisk reaktion för ett tag sedan. Vi har därför varit iväg för nya provtagningar för ett par veckor sedan. Dom ville kolla soja, jordnötter och björkpollen.

Idag kom alltså domen. Alla dessa tre produkter kunde läggas till listan över Olles allergi:( Trist för Olle.

Vi får inte vänta ut reaktionen nästa gång, utan måste åka akut direkt. Känns som om vi tog lite för lätt på reaktionen sist.... Ni som känner Olle känner ju till hans dramatiska ådra och därför är det ibland svårt att avgöra allvaret i det hela...:) Men men, nu vet vi vad som gäller. Är ju synd om han ska stryka med för att hans korkade päron tror att han spelar över liksom;)

En del nya mediciner blev det, en hel del pengar kostade dom. Men det är ju som det är.

Nu måste vi bli mer uppmärksamma på vad han stoppar i sig. Och Olle måste ta mer ansvar för allt detta. Basta!!


Lucas har varit med mig på jobbet idag. Han har ju varit med en annan gång och tyckte det var jättekul. Idag var han mest som en tyst tonåring som tycker att alla är lite puckade och han hade inte lust med så mycket. Tror ni han hade kul? Nopp, man får ju, som välkänt är, inte roligare än man gör sig.


Nu ska jag försöka komma i säng. Det blir alldeles för sena kvällar och imorgon är det midsommarfirande på jobbet. Då gäller det att svänga sina lurviga och äta sill, potatis och jordgubbar i ett rasade tempo innan alla barn gråter över spilld mjölk...


Efter jobbet bär det av till stugan:) Skööööööööööönt!


           Glad midsommar på er alla och på återhörande!

Av Cajsa - 16 juni 2009 20:46

Eftersom killarna skulle hem till sin farbror på eftermiddagen idag och spela tv-spel och mysa så bestämdes det träff vid simhallen kl.17.45 JA, hela fotbollslaget skulle samlas där.


Lucas och Olle hade varit så duktiga här hemma idag:) Kanske dom förstod vad vi pratade om igår? Vi fick kasta bort mjölk och röja efter dom när vi kom från jobbet igår.... INTE KUL!


I alla fall så hade jag och Björn fixat fika och åkte ner för att möta upp.

Hela familjen packade in sig i bilen och allt var glatt. Jag kollade av med Lucas att allt var packat, han har ju glömt benskydd en gång....

-"skorna också?"

-"ja, skorna också, mamma!"

Framme i Lindesberg piper Lucas iväg med resten av laget för ombyte och vi går mot planen. Då ropar en av tränarna på Björn. 


LUCAS HAR INGA SKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Lucas är skitarg, ledsen och galet besviken på sig själv. Vi bestämmer oss för att inte åka och hämta skor, vilket tränarna vill. Det är ju några mil faktiskt. Lucas är galet galen och resten av familjen är tyst.


Han är mest besviken på sig själv, men även lite på sina elaka päron!

Han får vara arg. Vi är INTE det. Alla kan göra fel. "Learning by doing" heter ju en pedagogik. Den tillämpades ikväll:)

Jag upptäcker vad olika vi föräldrar är i dessa lägen. Björn blir lite tråkig faktiskt. Hur fostrar man en 40-taggare i trevligt beteende? Och i det där om hur man tilltalar andra, inte minst barn????  


Å vilken härlig familjekväll det blev;) 


Tjing tjong, fotbollssko

Av Cajsa - 16 juni 2009 12:41

Lite sol idag i alla fall, och vi får vara glada för den sol som blir.... Men jag är inte bitter;)


Igår blev det inget bloggande. systern kom upp och vi gav oss ut på promenad medan Lucas tränade fotboll. Skönt är det, men ont i kroppen och knoppen har jag:(


Det blev alldeles för sen sängång också. Lucas drog igång dvd:n med film frånnär killarna var små, för sjuttielfte gången.... Och varje gång blir vi sittande, skrattandes och med samma kommentarer som sist. Gu va fina ungar vi har!


Nu ska jag slappa bort mina sista minuter på rasten och sedan ta nya tag fram till 15.30


Eftermiddagen/kvällen kommer gå i fotbollens tecken. Lucas har match i Lindesberg och vi tänkte åka alla fyra, för en gångs skull. Ska göra fikakorg tänkte jag. Myskväll med familjen helt enkelt:)


Får se om det blir uppdatering senare annars blir det mer från mig i morgon.

Smart va;)


Kalsong stavas kalsong och inte karlsong!


Tjipp tjipp!


Av Cajsa - 14 juni 2009 21:12

....nu får du gärna komma." Så gick en gammal slagdänga. Men jag börjar faktiskt tro att detta är vad svenska sommar har blivit. Ska nog forska ang. detta och sedan skriva en doktorsavhandling på ämnet. Kanske blir jag rik på köpet:)

I alla fall så börjar jag tycka att detta skitväder kan ta å dra iväg någon annanstans! Kanske behövs det ett par droppar i Saharaöknen?


Denna söndag har gått i fönsterputsens tecken. Efter allt tvättande av fasaden så var fönstrena allt annat än rena. Nu är dom det:) Detta betyder att fönstrena är putsade två gånger denna vår, vilket innebär ca: 100% ökning från förra våren! WOW!! Men nu får det vara bra ett bra tag framöver. Roligare saker finns det att lägga tid på.

Det värsta med solen, om den behagar titta fram, är att den avslöjar resultatet av putsen....


Jag och mannen tog en timmas skön, rask, promenad i regnet. Jag, som försöker lära mig acceptans, märkte inte hur regnet strilade ner över mina kinder och gjorde min kropp alldelese kylig. Nej då, jag bara koncentrerade mig på min gång och accepterade det som inte går att göra något åt;)


Nu avslutar jag denna söndag med bilder på sommarlovskillar, fina skåpet(som är på plats) och en önskan om en god natt till oss alla och envar!


Regnet det bara öser ner, I can´t stand the rain, I´m singing in the rain, Sommaren är kort det mesta regnar bort, Dripp dropp regnet faller sakta..............( dom är många, låtarna om det förbenade vädret!!!)


//Paraply



Av Cajsa - 13 juni 2009 19:59

Jag är fortfarande själv... Nu börjar det bli lite långtråkigt och alldeles för mycket datortittande:(

Idag har jag:

  • Gått långpromenad (vääääldigt skönt att gå själv ibland)
  • Skjutsat på ungar (inte riktigt färdig med det än....)
  • Frostat av frysen:) YES!
  • Stekt pannkaka
  • Surat
  • Slappat
  • Svettats
  • Duschat
  • och varit godissugen....

Ja visst ja! På måndag har jag inte ätit godis på 3 veckor! Grattis till mig:)

Kaffebröd har jag dock tagit, men sååååååååå mycket mindre än vanligt. På dessa tre veckor har jag nog fikat med kaffebröd 5 ggr. Vanligtvis trycker jag i mig varje dag, minst en gång om dagen....så jag är nöjd med mig själv. Det tråkiga är att vågen inte visar ett futtigt lite hekto mindre:)Glädjedödare är vad den är!


Nu ska jag sitta å sucka en stund innan jag ska hämta kidsen.


Puss å kram lingonben!


Av Cajsa - 13 juni 2009 12:18

Jag är själv hemma. Björn är i Stockholm och hjälper sin bror, med familj, att flytta. Mina galna barn har jag skjutsat iväg till en kompis. Jag ska hämta upp alla tre senare och "utfodra" dom.

Klockan 16.00 ska dom iväg igen, på ett sportparty.... En klasskompis till Lucas har fyllt 12 år och ska firas. Det ska tydligen spelas bandy och fotboll. Kul tror jag. Själv blir jag då ensam igen Riktigt skönt faktiskt.


Nu ska jag försöka ta mig ut på en långpromenad. Med försöka menar jag att det inte är det lättaste att ta sig ut från mitt hem idag... Det är nämligen så att hela huset tvättas för fullt med högtryck, så man får så att säga snabba sig ut mellan skurarna:) Fint blir det!


Auf Wiedersehen!

Av Cajsa - 12 juni 2009 20:52

Rubriken är från Björns favvofilm, "Strul". I början av vårat förhållande ville han titta på den oftare än han ville gosa....not. Men han älskade den och pratade gärna med i replikerna, på alla dialekter och sjöng med i "Gullefjun" osv.

Idag har vi varit tillsammans i 15 år!!! 15 år och förlovade i 14 år!!! Helt otroligt vad tiden går fort när man har roligt!

Jag älskar den mannen!


Nu har killarna sommarlov, vilket är skönt för dom. Skolavslutningen igår var som en skolavslutning brukar vara. Rektorn pratar för döva öron, ungarna sjunger falsksång (för det mesta) så föräldrarna gråter och en å annan elev visar upp sina dolda talanger. Nejdå, det var jättefina sånger:) Återkommer med bilder.


Det blev ingen hårdrock i kyrkan. Förvånade? Nä, jag tänkte väl! Såhär sa fröken och rektorn i onsdags till  rockarna:


-"Vi vet att ni har övar massor och ser fram emot detta, MEN... vi fick veta det så sent och då var programmet redan gjort och nu får det inte rum. Tyvärr."


Till saken hör att texten plockade fröken fram för flera veckor sedan och rektorn godkände framträdande med vissa förbehåll. Textraden "school´s been blown to pieces" skulle ändras och en instrumental version behövdes. Detta fixade barnen, men det hade nog inte tanterna trott....


Va!!!! Vad vi vuxna kan va! Undrar hur många av oss som skulle godta en sådan sak! Men barn får stå ut med en hel del. Törra tanter! (Törr= Noramål för töntig, torr, tråkig...hahaha) 


Idag kom Björn och jag hem vid 13.20 och hittade två killar iklädda karlsonger, spelandes tv-spel... Dock var diskmaskinen urplockad!! Och första dagen kan man få slappa tycker jag.


Själv känner jag mig som 92 år ungefär. Krämpor, trötthet och annat som tär. Undrar om det är såhär jag ska ha det?

Har fått lite skön massage av min älskade man så nu ska jag krypa ner under täcket. Mina män kollar skitfilm igen.... Transporter 3. Oj, vilka skådespelare och OJ vilken story. Verkligen en film som griper tag och lämnar en tanke.... Hahhahaha!

Undra om jag ska låna en riktig film nån dag?


Till sist en underbar bild på oss som är så bra tillsammans. Ni kan ju se vem som trivs bäst... Hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 



Av Cajsa - 10 juni 2009 08:12

i en sjuhelsikes fart just nu. Har huvudvärk, tvätt i mängder att stryka, vill frosta av frysen, måste handla, vill inte jobba, vill sova....

Ja såhär känns det just nu.

Men nu är det jobbet som gäller till kl 16.00 Efter det ska jag alltså stryka, stryka å stryka. Får se vad som mer hinns med. Kan nog skicka mannen till affären.

Vad jag vet är att kvällen avslutas med Grey´s!!!! Woho!

Säsongsavslutning tror jag...

Det blir inget mer bloggande idag i alla fall, det är det som är säkert. Resten får tiden utvisa.


Vill avsluta med ett stort:


      GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTASTE ELSA PÅ DIN TVÅÅRSDAG!!!!


Ovido - Quiz & Flashcards