Alla inlägg under maj 2009

Av Cajsa - 21 maj 2009 19:16

Nu vet jag att det går att blogga från mobilen!

Jihoooo

Teknikens under är ju underbar ibland:)

Av Cajsa - 21 maj 2009 18:58

Visst är det skönt för oss som är lediga i 4 hela dagar!

Nu har ju snart 1:a dagen gått....

Vi stack till stugan på förmiddagen och nu är jag, Olle och Lucas in till "city" (???) en sväng. Lucas tränar fotboll. Vi ska även packa med lite till som behövs därute i naturen:)

Var även tvugna att beställa Guitar Hero Metallica... Skönt att det blev gjort! Hahaha!


Nu blir det en dusch, packelipacka, handla (godis månne??) å sedan iväg. I morgon ska Lucas till farmor och farfar. Jag,Björn och Olle åker en sväng till Örebro för att handla examenskläder. Får ta ett barn i taget för att göra detta. Det är det värsta som finns anser dom så det leder bara till trams, tjafs och en hysteriskt irriterad morsa. En och en är min lösning för att slippa bråka med varandra. Pedagogiskt? men, det vet väl inte jag!!

Skönast för alla? YES!!


Sönerna blir sedan kvar hos F&F över natten medan vi vuxna åker ut igen.


Ha det gott så hörs vi igen en annan dag i paradiset! (another day in paradise)


Gräset växer å jag med!


Rödhårig är jag ju förresten...



Av Cajsa - 19 maj 2009 21:35

Är det modigt eller galet att låta sin man klippa luggen på dig?

Är det modigt att klippa luggen på sin fru, eller är det galet?

Björn har klippt min lugg nu ikväll. Jag har frågat flera gånger och tagit tillbaka frågan lika många gånger.

Tänk att sitta blundandes och höra "frisören" låta som Richard Sjöberg i reklamen för Postkodlotteriet.

"Ojsch ojsch osjch!"

Precis så lät Björn medan han klippte. Sedan förbannade han den "där jävla skitsaxen" som inte klippte utan vek stråna. När jag plirade till med ena ögat för att kolla hans ansiktstuttryck blev jag lite smått nervös....

-Varför ser du så arg ut Björn?

- Arg? Nä, jag koncentrerar mig....

 "Ojsch ojsch ojsch! Fan va läskigt det är när det är så nära ögat!"


Vojne vojne, säger jag:)

Ni som känner Björn vet att det säkert blir bra. Han är ju mer noggran än kvinnorna i rent hus;)


Jag ska återkomma när jag har sett luggen torr och så vidare. Ska försöka hinna sätta i en toning innan jobbet i morgon. Men känner ni mig rätt så sover jag den extra halvtimmen- tre kvarten istället. 


Nu ska jag kolla spegeln en gång till innan sänggång!


Godnatt, kvarskatt!

Av Cajsa - 18 maj 2009 20:38

Ibland känns det som om jag lever i en cirkusföreställning. Det är enbart clowner med...

Jag gick iväg från köket nu eftersom Björn sitter och jamar, Olle leker att smörkniven är ett lasersvärd och Lucas slevar in youghurt som ingen annan. Lucas beter sig väl relativt normalt ändå! Nu tror jag dom kör lite trumtestning på köksbordet också. Jag blir galen!


Jag och Lucas var på utvecklingssamtal idag. Vi gick igenom nationella provresultatet. Jag är supernöjd med min unge! Engelskan är det ämne som fungerar lite sämre. Svenskan och matten blev klart godkänt:)

Han har varit supernervös över detta, men i kväll hoppas jag att han känner sig nöjd med sig själv. Duktig kille!!


Olle hade med sig Nathalie hem efter skolan och sedan skulle jag lämna hem henne när Lucas blev skjutsad till fotbollen.Olle blev med vid körningen. Vi släppte av Natta först och sedan Lucas.Jag frågade Olle lite om sitt "umgänge" när vi blev själva. Då säger Olle:

-Men var är hon? Ja just ja, vi körde ju hem henne....


Hahaha! Ibland skrämmer den pojken mig;)


Förresten oroar jag mig för sommaren också. Kommer Olle ta av sig skinnjackan eller inte? Det är frågan det. Hela helgen har han haft den. Solen steker, Olle svettas så han blir illamående meeeeeeeeeen jackan sitter på. Han är lite knasig ibland.


Nu ska jag pussa godnatt och sedan gå och lägga mig med Amelia. Ja, Björn kommer väl också ligga där...Men men så är livet som gift!

Jag är som den där banken i reklamen:) "Byt inte, ha en till!"


Ska inte barn ha slutat att bitas när dom går i femte klass?


Hårer är tovigt, jag är glad kanske det skulle passa med choklad?


Av Cajsa - 17 maj 2009 21:43

Men vad tiden går undan! Nu har jag tydligen inte bloggat sedan i fredags! Och det har ju hänt massor av saker värda att blogga om! Men det är inte lika lockande med datorn nu när solen har bestämt sig för att lysa upp min tillvaro:)

Min lördag:

Hela familjen sov till 10.00 Gu va skönt det var, men ändå känns det sådär. Det försvinner så mycket utav dagen. Men men, upp och åt frukost tillsammans och sedan fick Olle ett sms. Det var brudarna som ville att han skulle komma till Hitorp och umgås lite. Han drog iväg runt 11.00 och vi andra bestämde oss för att ta en promenad. Vi ”vandrade” i riktning mot Digerberget.  Efter en stunds gående i det sköna vädret hamnade vi vid restaurangvagnen i Pershyttan. Min pappa med fru var där. Dom och ett gäng gammelbilsfantaster(galningar?) skulle äta en bit mat tillsammans. Vi tog glass, kaffe och dricka. Himlans mysigt ställe! Nästa gång blir det en bit mat och vila i hängmattorna!

Olle skickade ett sms för att tala om att han och gänget skulle dra till sta´n och köpa pizza. Bra att Olle äter…

Lucas stannade kvar med morfar och Inger medan vi päron vandrade hemåt. Det låter som om det är långt att gå, men icke… Å va fint vi bor här på landet! Tänk att vi bor mitt i denna alldeles underbara idyll!

Jag drog iväg för att inhandla varor till fotbollens cafébord. Vi ska ha lite fika med tillbehör för att sälja vid hemmamatcherna. Bra tycker jag!

Björn började städa! Bra tycker jag!

Efter att vi hade grillat bestämde Lucas och jag att vi behövde lite godis. 19.30 mötte vi upp Olle vid ica och inhandlade lite snarra.

Vi kollade melodifestivalen fast vi inte är intresserade. Undrar hur många som säger så? Lucas hämtade min sojadryck som jag fick efter vårruset. Olle tog en klunk och fick en allergisk reaktion med andningsbesvär. Inte kul!  Han svullnade och jag ringde sjukvårdsupplysningen, skickades vidare till giftinformationen. Den kvinnan blev irriterad och ansåg att det var fel att ringa dom… Jag förklarade att jag hade blivit tillsagd av den förra kvinnan. På giftinformationen blev jag ombedd att kontakta akuten i Lindesberg. På akuten menade den kille som svarade att det var fel att ringa dom. Han svarade dock på det jag undrade och som tur var så dog inte Olle under denna tid detta tog…

Värt att fundera över är att jag har hört om en till som fick en reaktion med svullen hals av denna dryck och att Lucas blev illamående.

Undrar vem jag ska kontakta nästa gång! Det gick bra med lilla O och allt blev lugnt. Skönt det!

Idag har Olle varit med Nathalie, Lucas har spelat match. ÖSK vann med 2-6. Inte kul för Nora! Jag har oljat möbler, Björn har tränat och lagat mat. God carbonara!  Jag har rakat Björn på skallen, tog inte värst lång tid… Innan kvällsingång cyklade vi runt Åsbosjön tillsammans. Mysigt!

Nu ska jag nanna kudde och ladda inför kommande arbetsvecka. Meditation kanske?

Grattis till Fanny som fyller år idag!

Av Cajsa - 15 maj 2009 18:09

Ännu en fredag har jag suttit på min stora röv och bara lyssnat, antecknat och försökt att ta in information. Denna gång var vi på Åkerby herrgård. Riktigt trevlig miljö, god mat och godisskålar:)


Toaletten var tydligen mindre trevlig.... Hur kan en människa lyckas bajsa bredvid? Eller tror ni att det finns perverteter där man gillar att liksom lägga bajja så folk ska se? Jag blev dock varnad och valde en annan toalett. Om det var den varnande som utfört det hela låter jag vara osagt....


Tänk att en människa (kursledaren) kan få mig att tänka på min tid som mackanställd= rysa och känna ett visst obehag. Jag tror att jag vet hur en psykopat beter sig nu. Det verkar som om personer med denna läggning besitter förmågan att ifrågasätta ALLT & ALLA och verkligen njuta av det.

Båda dessa personer jag ryser, med obehag, av sitter på en högre position med bestämmanderätt, vilket verkar vara ganska typiskt.


Ja ja, det blir en lugn kväll här hemma. Nu är mina tre musketörer iväg på ett fyspass med Lucas hockeylag. Jag ska också ta ett pass tror jag. Jag ska vara fysisk med min soffa. Med andra ord ligga på soffan och slappa:)


Vårrusningen gick bra! Vi kom i mål, vi blev inte sist och vi fick en god picnic. Peter Siepen var där med sin röda hatt på huvuvdet och fiskedrag i ena örat. Killar från Örebro Universitets gym (tror jag) fick 7800 tokiga kvinnor att rulla på höfterna och även göra moves till skön musik....

Jag fick syn på min ena faster i allt folkvimmel så jag tog mig en "fasterkram". Detta resulterade nog i att jag inte var den som sprang på 17 minuter.... Äh, jag hade ju stavarna och snön lyste med sin frånvaro så det var lite svårstakat på vissa partier:)


Ha en underbar fredagskväll ni alla sköna människor!


Hej och tack- Jesus i frack!



Av Cajsa - 14 maj 2009 16:08

I kväll är det dax för Örebro att avverka årets Vårrus!

Man kan tro att det handlar om det årliga utsläppet av kor och till viss del är det väl så...

Jag och mina kollegor ska ta bussen in tillsammans. Hoppas att det blir uppehåll och att jag kommer ihåg vantar!

Vissa av oss ska springa, vissa för att tävla. Andra ska gå. Jag hör till den senare kategorin. Det blir med stavar, ifall det kommer snö;)

Efteråt får varje lag en picnicpåse och den ser jag fram mot:)

Det lustiga är att vissa beteer sig som om det är första gången dom ser mat. Kul att kolla in alla hungriga (snåla?) kvinns!


Förskolansdag var en mysig grej! Intensiv men bra dag på jobbet!


Nu drar jag då. Måste hinna kissa och byta till sköna kläder. Och sedan måste jag nog kissa igen...


Adios adios- senapssås

Av Cajsa - 13 maj 2009 18:36

Detta är, enligt mig, riktigt roligt!!!

Lyssna och skratta!



http://www.sr.se/webbradio/?type=db&Id=1735697&BroadcastDate=&IsBlock=0

Ovido - Quiz & Flashcards