Alla inlägg under mars 2009

Av Cajsa - 7 mars 2009 22:46

Idag fick vi våran nya spis!:)

Det är värsta modellen, för mig! Imorgon ska jag baka en kaka, eller tre...


Vi har haft en underbar dag med långpromenad och Elsabesök. Det sistnämnda gör mig såå glad:) Hon är verkligen en riktig solstråle som får oss på gott humör! Jag sa åt henne idag att ta det försiktigt när hon spelade på en liten leksakssynth, eller vad det heter, oj oj oj vilken blick jag fick. Vi känner inte varandra så himla bra än så stackars Elsa blev nog lite osäker:( Det vill jag ju inte att hon ska vara med mig!

Vi avslutade kvällen med att gå på spelning med brors band, Avocation. Hårt och tungt men bra! Elsa rockade fett längst fram med hörselkåpor:) Tyvärr log jag bara och glömde bort att fota...

Här kommer lite bilder från en bra lördag:


Av Cajsa - 6 mars 2009 18:01

Ja, det har jag faktiskt nu... Eller nä det är något annat. Det är rakt, slitet och bara ett stort jäkla hår! Suck!

-Vilket rakt hår du har!

- Ja a

(en gammal sketch, om ni undrar)


Min egen:

-Vilket jäkla hårburr du har!

- Brrrr

 :)


Den 16/3 ska det klippas. Jag har verkligen inte klippt mig sen v.44 2008! La till årtal så ni skulle förstå;)

Detta var inte vad mitt inlägg skulle handla om idag, men håret är överallt och det är så påtagligt.


Idag har jag haft "barnfri tid" hela dagen. Detta innebär att jag ska planera och annat. Jag har skrivit till utvecklingssamtalen jag ska ha. Det är så svårt tycker jag. Jag vill att föräldrarna ska förstå hur vi tänker, känna sig nöjda med vad jag säger och känna att det går bra för deras guldklimp.

På måndag ska jag få respons av mina kollegor. DET är skönt att få! Jag gillar att arbeta i ett lag, ett team! Det passar mig.


Vi har ätit en riktig fedagsmiddag för första gången på lääääänge. Hockeyn är slut och alla var hemma. Mysigt:) Vi åt potatisgratäng, fläskfilé, svamp och grönsaker. MMMMMMMM

Jag har skjutsat Björn till en buss som skulle ta honom och hans arbetskamrater till Örebro. Dom ska bowla och äta. Hahaha! Björn är nog inte jättehungrig än på ett tag...


I morgon kommer Elsa! Vi ska förgyllas av hennes sällskap en stund på eftermiddagen. Det är så himla roligt, tycker vi! På kvällen blir det rockkonsert på Noras Fritidsgård. Brodern med band ska spela lite. Killarna vill gärna dit och vi päron hänger på:)


Lucas har varit hemma från skolan hela denna vecka. Febern släppte i tisdags, men han är förkyld och matt.Han hostar så att han nästan kräks, stackarn. Vi drogar honom på kvällarna så han får sova:)


En sak jag funderar på är varför i hela friden det svärs så mycket i radio. Jag lyssnar på Morgonpasset i p3, men killen som är med där svär ung. i varje mening han säger. Och han säger ganska mycket... Igår sa han:- " Jamen, det är ju så himla bajs!" Och ni vet ju vad jag tycker om det.... Kanske han är härifrån någonstans? 

Och Kanalen Rockklassiker missade mig som lyssnare i morse kan jag säga. Jag tycker det är en bra kanal MEN..... kl.8.00 (och säkert tidigare) var det fest i studion och programledaren var onykter, sluddrade och fick fylleskrattanfall! Hon sa själv så här: -"Jag kan ju säga det här nu när jag är onykter."  Och -" Men gu vad jag sluddrar!"

Ja, ja jag kan ju byta kanal, som väl är.


Nej nu blir det mys i soffan med Let´s Dance & Så ska det låta. En riktig helkväll i Svenssontecknet alltså.


Förresten... Facebook, är inte det lite konstigt där? Folk som knappt säger "Hej" vill bli kompis....Ja ja, jag kan ju välja där också! Dom jag accepterar vill jag ju såklart lajja med:)


Hejå hå å luden tå!


Av Cajsa - 5 mars 2009 17:24

Snacka om att Björn blev glad över denna bild som mailades av de som äger Ockra idag!

Måste hålla med honom, även om inte jakt är min grej...


Nu ska jag träna lite muskler:) Åååååååååå, va roligt (ironi)!

Av Cajsa - 4 mars 2009 18:58

är sådant man måste lära sina barn, tycker jag. Deras Moster har handlat en del till dom nu på resan och det blir dyrt till slut. Idag ringde hon och hade hittat spel till deras olika enheter. Hon skulle handla med, men hade inte råd med mer nu så killarna skulle välja vad dom ville lägga ut. Det ville dom göra. Summan blev 325 kr var och jag förde över.

När Olle skulle betala till mig kom han först med 300kr.... Jag sa att det fattades 25 kr.

-"Shit!" sa han...

Ut kommer pojkvaskern med en trisslott med 25 kr i vinst! Hahahah!!!

Jaha ja, det är ju pengar det med:)

Han är galen den lille mannen!


Lucas halar på sin betalning så nu gäller det för mamman med

"alzheimer light" att lägga detta lån på minnet...


Money money money, jag kan avstå en ponny:)


Av Cajsa - 4 mars 2009 13:54

Idag har jag bestämt mig (igen) att förändra mig. Jag syftar på att jag ska försöka släppa lite på krav och våga vara mer galen:) Mitt mantra ska bli: "Jag duger som jag är. Jag är bra!"

För min egen del måste jag börja inse att jag duger som jag är. Take it or leave it!

Nu ni!


För er som undrar ang presentationsbilden så är denna man min husgud! Jag blir glad av honom. Han bor på en hylla här hemma.


En annan sak....

Vi har haft en hund, vid namn Ockra, en tid i våra liv. Hon är en Dansk-svensk gårdshund med en vilja av stål. Ockra flyttade hem till oss när hon var 7 månader och hon var underbar nästan hela tiden... Jag liksom förde, tyvärr, över min stress till henne. Vi var lika stirriga båda två:) Jag ville så gärna bevisa att jag klarade av att fostra en hund så det blev fel...

Ja ja, sedan blev Olle allergiskt och efter en del fundering valde vi att Ockra fick flytta:( Nu lät det som om det vägde mellan vem som skulle flytta, allergikern eller Ockra. Hahaha! Olle fick vara kvar!)

Det var ett av mitt livs svåraste beslut, men självklart går mitt barns hälsa före. Konstigt vore det annars. Jag tror ni förstår hur jag menar.

Det är lite av ett misslyckande. Själv har jag, ibland, dömt andra som gör sig av med ett djur pga allergi. Ibland tror jag att det är en grej att skylla på.


Ockra flyttade till Göteborg till en supergo kvinna och hennes familj. Tyvärr visade det sig att Ockra och en av deras andra hundar inte drog jämt. C, Ockras nya matte, tog ett smärtsamt beslut att flytta på Ockra. Hon fick komma till ett pensionerat par och blev såklart deras prinsessa:) Vi undrar över Ockra ibland och jag mailade C härom dagen. Igår fick jag svar:

  

Hej Cajsa

Jo då ibland får jag små rapporter ifrån henne, nu var det ett tag sedan så jag var tvungen att höra efter hur hon hade det.
Hon mår som en prinsessa och styr och ställer med sin matte och husse som hon lindat runt hela handen. =D
De är ju lite till åren komna och försökte skicka över något kort men lyckades inte men jag tror de försöker igen och jag lovar att skicka det vidare till dig på en gång då.
Jag har även tänkt att åka förbi nån gång nu under våren/sommaren och hälsa på henne och ska ge henne en extra kram från er.
Hon var verkligen en speciell hund som inte lämnade någon oberörd, även om hon inte kunde bo såå länge hos mig så gjorde hon ett stort avtryck i hjärtat hos hela familjen.   // Kram C


Jag blir så glad! Och full i skratt..... Det C beskriver ang. Ockra är så klockrent när vi tänker på henne:)


Nu ska jag sätta över pengar till systern. Hon är ju i Thailand och har shoppat åt oss. Woho!!!


Människan duger som hon/han är! Utan krussiduller och med volanger:)







Av Cajsa - 3 mars 2009 18:27

Det är sådant som denna blogg aldrig skulle innehålla.... Jag har, som alla andra, en del sanningar som jag kommer att fortsätta hålla inom mig.

Bara för att jag har en egen blogg behöver jag ju inte vända ut och in på mig själv.

En klok människa sa till mig att jag väljer själv vilka som ska ha reda på vad. Mycket tänkvärt när man som jag gärna pladdrar på, ibland utan att tänka...


Idag är det en segare dag än igår:) Men jag tror ju att jag har fått tisdagar som min tröööööttdag, inte vet jag om det stämmer.

Lucas har kommit hem igen. Han hostar & hostar & hostar .... Ja, ni förstår. Just nu har han ingen feber, vilket är bra! Hans hals är dock inget vidare fräsch( många stavar "fräsh", vilket jag tycker är lite kul. Rolig humor jag har...)


En sanning om mig, som jag kan bjuda på, är den att jag INTE kan låta bli att äta allt allt allt vissa dagar. Suck! Men men, det blir ju all fall en utrensning i skafferi, kyl och frys. Always look on the bright side of life! Snart går jag på inredningen, tror jag!! Aaaaaa!

Björn undrade om jag skulle med och träna.

NEJ, svarade jag!!

Hur ska jag då hinna stoppa i mig så mycket som är möjligt innan jag ska sova??


Nu ska det bli lite kvällsmat här hemma: Med mer gott att äta;)


Godis och kakor är själens medicin...eller?


Hoppas att jag inte stavat fel för då blir det sura miner på en hel del...;)


Mohahaha! Måste erkänna... Jag fick gå in och redigera mitt inlägg! Hittade ett stavfel!

Av Cajsa - 2 mars 2009 21:13

Lucas är iväg på tillfriskningsläger= Han är hos farmor och farfar och blir ompysslad. Strax före 21.00 igår ville han ringa farmor. Det får han ju såklart. Han berättade att dom hade vunnit matchen, att han hade blivit sjuk och att han skulle vara hemma själv när vi jobbade.... Detta ledde till att Björn fick skjutsa iväg honom till Barkvägen där Lucas skulle sova över. På så sätt slapp han vara själv! Kanoners!

Vi har varit där och pussats och lämnat nässpray nu ikväll. Han sover där i natt med. Vilken tur att vi har alla på så nära håll!


Olle tog med sig A  hem. Det är en mysig prick:) Eftersom A:s mor skulle träna hockey, och hans far skulle träna hans mor, stannade han till  20.45 ungefär. Jag fixade fram lite mackor innan han skulle hem. Det knackade på dörren och in kom fadern och lillebrorsan. LB knatade fram till bordet och bredde sig en macka! Hahahaha! Barn är så roliga! Han var hungrig, bordet var dukat och då är det väl bara att ta för sig! Jag blev paff och skrattade länge:) Det slutade med tre mackor. Skönt!


Många mackor om dagen, är det så bra för magen?! 

Av Cajsa - 1 mars 2009 17:31

Vilken film det var vi såg igår! "Män som hatar kvinnor" rekommenderas varmt. Jag tror att man kan uppskatta filmen även om man inte har läst boken. Det sköna var att skådespelarna gjorde sig i sina roller. Ofta tycker jag att när man gör film på en bok så är det svårt att träffa rätt med rollbesättningen. Som läsare fantiserar jag över hur människorna ser ut och sedan kan det bli helt fel när jag ser filmen. Men här var det bra alltså! Oj vilken utläggning det blev:)


Efter en god natts sömn och en mysig frukost så drog vi igång med storstädning.Nackdelen med att inte ha en tvättstuga är att det är tvätt överallt= Kläddamm överallt= Väldigt dammigt, väldigt fort. Nu är det sådär härligt här hemma igen. Jag tycker att det kommer ny energi in i mitt hem när det är städat. eller så beror det på att jag vädrar.....Hahahaha!


Lucas kom hem efter bortamatch mot Frövi/Fellingsbro.

Han var krasslig:( Han hostar och har fått lite feber. Jag har bäddat ner honom i våran nybäddade säng och knäppt igång Svamp Bob på tv:n.Att Lucas har fyllt 12 år innebär att nu får han klara sig själv när han är sjuk. Det fungerar väl kanske, så länge han inte drabbas av magsjuka eller liknande sjukdom. Då är man ju inte så himla kaxig, inte ens som vuxen. Den dagen den sorgen.


Olle har hängt med polare idag. Nu leker man inte längre. Kom ihåg det:)!!


Björn är och pumpar sina underbara muskler och jag ska väl städa mig själv, alltså duscha.


Nu vet jag vad som gör att jag mår som bäst! Jag fick frågan om vad som gör mig mest gott härom dagen. Det är att vara hemma, inte jäkta runt och att själv få välja vad jag vill göra! Då tillåter jag mig att njuta av allt möjligt härligt!


Jag vill piffa till på våran lilla toa. Den är så tråååååkig! Måste komma på något kul! Jag var på en frisersalong en gång och deras toa var som en godispåse av spännande saker. Kanske massa skojiga saker vore något? Förslag någon?


Nu är det vårmånad och snön blir snart till töande kladd! YES!

Ovido - Quiz & Flashcards